Яник Синер разкри, че през 2024 г. е израснал повече като личност, отколкото като тенисист. Макар да изглежда изненадващо, като се има предвид най-добрия сезон в кариерата му, включващ шест титли, сред които две от Големия шлем – Australian Open и US Open, и два Мастърс турнира – Маями и Синсинати, италианецът е убеден, че успехите на корта са съпроводени с личностно развитие.

"Много се радвам да бъда в Шанхай. Това е специален турнир за мен. Чувствам се възстановен и готов за битка," сподели световният номер 1 преди първия си мач на Rolex Shanghai Masters. „С Алкарас имахме ангажимент за Nike, което бе чудесна възможност да се срещнем с китайските фенове. Преди тренировката на корта проведох и кратко занимание във фитнеса, но като цяло се старая да си почивам възможно най-много, защото финалът в Пекин бе много тежък."

Синер подчертава, че през годината се е научил да се справя с промените около себе си и да остане верен на своите принципи: "Тази година израснах повече като човек. Успехът не ме промени. Обграден съм от добри хора, най-вече семейството ми, което винаги ме подкрепя."

Италианецът също така коментира темата за обжалването на неговия случай пред Световната антидопингова агенция (WADA): "Изненадан съм, че случаят не приключи, но съм уверен в благоприятния изход."

За отношенията си с Карлос Алкарас, Синер отбелязва, че въпреки различията на корта, двамата имат много сходства извън него. „Той ме подтиква да бъда по-добър играч и се надявам, че оказвам същото въздействие върху него,“ добави Синер.

Италианецът коментира и развитието на китайския тенис, като отбеляза, че страната вече има трима представители в Топ 100 и очаква китайските тенисисти да продължат да се развиват на високо ниво.