Най-добрият български тенисист Григор Димитров и световният номер 4 Новак Джокович проведоха съвместна тренировка на кортовете в Шанхай, подготвяйки се за старта на турнира от серията "Мастърс". Тази среща на корта предизвика интереса на феновете, като и двамата играчи се надяват да постигнат отлични резултати в предстоящата надпревара.

Този турнир е особено значим за двамата, тъй като е първият им официален мач на АТР след незабравимия демонстративен шоу мач в София, който остави много положителни впечатления. Григор Димитров се завърна към конкуренцията след участието си на „Лейвър къп“, където записа победа за отбора на Европа, който в крайна сметка триумфира.

Няколко дни след този успех обаче, Димитров се видя принуден да се откаже от участие в турнира в Пекин заради контузия. Сега той е готов да се бори в Шанхай и да покаже на какво е способен, докато Джокович ще се стреми да затвърди позицията си сред най-добрите в света. Съществува голямо вълнение около участието им, тъй като двамата тенисисти са не само изключителни играчи, но и вдъхновение за много млади атлети.