Всичко приключи за Григор Димитров на четвъртфиналите на турнира от сериите Мастърс 1000 в Торонто. Той не успя да преодолее намиращия се във великолепна форма южноафриканец Кевин Андерсън и падна с 2:6, 2:6 за малко повече от час. 

Така българинът допусна едва втората си загуба от осем мача срещу този съперник, но тя му коства попадането във финалната четворка на силната надпревара в канадския град. 

Трябва да се отбележи обаче, че Андерсън направи почти безгрешен мач, в който използва абсолютно всички шансове, които му се откриха. А на свой ред не просто не даде нито една точка за пробив на българина, но почти и не направи сериозни грешки. И съвсем заслужено е на полуфинал. 

Мачът започна равностойно, но след първите три гейма сякаш нещо се пречупи в играта на българина. Той позволи на съперника да реализира цели седем поредни гейма, което се оказа изключително важно за изхода не само на първия сет, но и на целия мач. 

Южноафриканецът усети колебанията на съперника си в петия гейм на първата част, когато получи три възможности за пробив. Той се възползва от третата и дръпна в резултата. А това се оказа повече от решаващо, защото Андерсън просто не грешеше на свой сервис и дори не даде възможност за целия мач на българина да реализира пробив. 

Така след пет поредни гейма в този сет Андерсън дръпна с 6:2, а с удължаването на серията си реаизира пробив още и в първото подаване на Гришо във втория сет. Единствената възможност българинът да е доближи до пробив беше едва в шестия гейм на втората част, но я пропиля и това сякаш беше всичко. 

Още в следващия гейм южноафриканецът стигна до втори пробив, което се оказа решаващо и всичко приключи. Той сервираше с над 200 км/ч през целия мач, а на всичко отгоре сервисите му бяха много добре насочени и това просто съсипа българина. 

Така пред Димитров остава далеч по-важната задача другата седмица. Тогава е Мастърсът в Синсинати, който той спечели миналата година и има да защитава 1000 точки от него. Така че там трябва да е много по-убедителен.

---------------------------------------------------

ГРИГОР ДИМИТРОВ - КЕВИН АНДЕРСЪН 2:6, 2:6

Първи сет: 2:6 

2:6 - Андерсън затвърждава добрата си игра със сет на своя сметка. Той получи три сетбола, пропиля два, но при третия беше непоколебим и съвсем заслужено дръпна в резултата в сетовете. 

2:5 - Втори пробив за Андерсън! Григор сам се би в този гейм. Той поведе с 40:15 при подаването си, но изведнъж сервисът му се срина. И за да се докаже това, той подари гейма на противника с двойна грешка при единствения му брейкбол. 

2:4 - Андерсън затвърди пробива. При това успя да го стори сравнително лесно, давайки само една точка на съперника. Първият му сервис беше просто безмилостен и затрудни максимално българина. 

2:3 - Пробив за Андерсън! Първи сериозни колебания за Григор на негов сервис, които позволиха на съперника му да дръпне с 0:40. Гришо отрази два брейкбола, но при третия Андерсън пласира неспасяем удар и първи реализира пробив в мача. 

2:2 - Кевин Андерсън отново изравнява и пак дава две точки на българина на свой сервис. Южноафриканецът поведе с 40:0, но Гришо намали на 30:40. Той имаше възможност да стигне до равенство, но заби топката в мрежата на почти празен корт. 

2:1 - Григор отново повежда. Той пак даде две точки на съперника си, но те бяха следствие на непредизвикана грешка и силен ретур на южноафриканеца при втори сервис. Като цяло силна игра на Димитров и логично води, макар без пробив. 

1:1 - Кевин Андерсън изравни резултата, след като даде две точки на българина. 3 от 4-те точки на южноафриканеца дойдоха от асове, но когато първият му сервис не влизаше, инициативата беше на Гриши правеше точки. 

1:0 - Трудно начало за Гришо, като му се наложи да наваксва изоставан от 0:30 на свой сервис. С продължителни разигравания и силни изстрели от бекхенд българинът обърна развоя в своя полза и се измъкна от трудната ситуация. 

Втори сет: 2:6

2:6 - Кевин Андерсън си взе подаването и затвори мача в своя полза. Сервисите му отново бяха безпощадно силни и точни, което му позволи да запише втората си победа над Димитров и да стигне до полуфиналите в Торонто. 

2:5 - Втори пробив за Андерсън! Всичко изглежда ще приключи скоропостижно за Димитров с този развой. При 30:30 той направи наивна двойна грешка и макар да отрази първия брейкбол, се пропука при втория и подари подаването си на южноафриканеца. 

2:4 - Андерсън се измъкна от трудна позиция и продължава да води с пробив. Това беше най-силният гейм за българина при посрещане, но пропиля шансовете си в него и не стигна до точка за пробив, а само до един дюс. 

2:3 - Григор все повече навлиза в ритъм, дано само не се окаже закъсняло. Той отново беше безкомпромисен на свой сервис, направи няколко страшни точки и намали на 2:3, без да даде точка на съперника за втори пореден път. 

1:3 - Андерсън не допуска колебания. Южноафриканецът взе подаването си на нула, макар при една от точките да му се наложи да използва ястребово око. А и сервисът му отново беше безупречен. 

1:2 - Най-после нещо положително за Григор. Той прекъсна серията на южноафриканеца с много силен свой сервис-гейм и след като го победи на нула, намали резултата във втория сет на 1:2. Но има да наваксва пробив. 

0:2 - Андерсън продължава страхотната си серия със седми пореден гейм на своята сметка и затвърждава пробива си. Той даде само точка на Гришо, а сервисът му беше просто убийствен. 

0:1 - Ужасяващо начало за Димитров! Андерсън го проби още в първия гейм и продължи безответната си серия от шест поредни гейма. Григор очевидно се намира в криза, като не направи нито една точка при подаването си.