Отличен старт записа Димитър Кузманов на турнира от сериите "Чалънджър" в Екс ан Прованс (Франция) с награден фонд 205 хиляди евро. Българинът победи представителя на домакините Пиер Юг Ербер с 6:4, 6:2 за 73 минути. Французинът е седми поставен в схемата, бивш номер 36 в световната ранглиста на АТП и петкратен шампион от Големия шлем на двойки. 
 
Кузманов спечели първия сет, след като взе един път подаването на съперника си, а във втората част беше още по-убедителен и след два пробива затвори мача.
 
Пловдивчанинът заработи 3 точки за ранглистата и 1095 евро, а в спор за място в основната схема ще играе утре срещу победителя от двубоя между номер 2 Фелипе Алвеш (Бразилия) и Юго Бланше (Франция). 
 
Надпреварата в Екс-Ан-Прованс се очертава като една от най-силните в историята на Чалънджър турнирите. В основната схема са Адриан Маннарино, Алехандро Табило, Томас Мартин Ечевери, Роман Сафиулин, Маркос Хирон, Александър Шевченко, Педро Мартинес, както и двама от най-успешните тенисисти от близкото минало Стан Вавринка и Давид Гофен.