Григор Димитров ще се изправи след броени часове срещу австралиеца Алексей Попирин. Мачът им от 1/8-финалите на турнира "Мъри Ривър Оупън" беше планиран за днес, но нямаше как да се състои, тъй като тенисистите бяха подложени на PCR тестове заради случай на заразен с COVID-19 служител в хотела на българина.

Всички двубои от турнирите преди Откритото първенство на Австралия бяха отложени с ден, но организаторите са категорични, че надпреварата от Големия шлем ще започне по план на 8 февруари.

Двубоят на Димитров с Попирин е на корт №3 на комплекса "Мелбърн Парк" и е трети в програмата, след две срещи при жените. Първият мач там е планиран за 2 часа след полунощ българско време - Виктория Азаренка - Юлия Путинцева, след което играят Бетани Матек-Сандс срещу Анет Контавейт. Срещата на българина се очертава да започне след 5:00 часа сутринта в петък наше време. 

21-годишният талант Попирин, който е добър приятел на Александър Донски, понастоящем е на 114-ото място в световната ранглиста. 

При успех утре Димитров, който е поставен под номер 2 в схемата на турнира от АТР 250, ще трябва да изиграе втори мач в петък. Негов евентуален следващ съперник ще бъде Джеймс Дъкуърт (Австралия) или Корентен Муте (Франция), които спорят помежду си на 1/8-финалите.

В петък ще бъде изтеглен и жребият за започващия в понеделник Australian Open, който трябваше да се състои днес.