Олимпийската медалистка Елица Янкова бе специален гост в "Ники Кънчев Шоу" на връх националния празник - Денят на Независимостта. Тя бе в студиото заедно със своя треньор Петър Касабов.

По случай празника, бронзовата медалистка от Игрите в Рио пожела на българите да гледат и да спортуват повече.

Ели Янкова разкри, че е започнала с народни танци, още в първото си училище във Варна. Тя разкри и премията за бронза - 150 000 лева.

"Медалът го очаквах. Но при нас трябва да се мобилизираш стъпка по стъпка. Познавах повечето си съпернички, без азиатките," сподели Янкова в ефира на Дарик радио.

Как преминава един олимпийски ден за Ели? "Денят започва с първата схватка в 9 сутринта, а след това почивките между схватките се съкращават. Имаш два-три часа почивка следобед. Финалите вече са вечерта."

За загубата си от Мария Стадник на полуфинал, Ели разказа: "Не можах да наложа моя стил, оставих тя да води борбата."

източник: Gong.bg

"Казах на Ели, че това е нашият момент. Вървяхме напред, натискахме, постигнахме целта си," заяви треньорът Касабов.

"Животът ми е дал шанс да работя в Левски. С Елица работя от 15-16 годишна. Всички момичета са много добре подготвени технически. Имат много натрупана информация, остава само да са подготвени физически, психически, и да вярват в собствените си възможности. Те могат много," каза той за състезателките, които тренира.

Треньорът обясни, че всичко се споделя с него, включително и гаджетата.

"Целите оттук-нататък са връх на Европейското първенство - титла там. То е догодина, в край на месец май."