Обществена тайна е, че олимпийските села често се превръщат в място за палави забавления за спортистите, за които това е единственият път, в който всички са заедно на толкова малко пространство.

Затова и не бе изненадващо, че по време на Игрите в Рио де Жанейро през 2016-а се получи голям скандал, свързан със секс в селото.

Бразилската състезателка по скокове във вода Ингрид Оливейра бе обвинена от своята съотборничка Джована Педросо, че я е изхвърлила от общата им стая в селото, за да спи със сънародника си и участник в състезанията по кану каяк Педро Гонсалвес.

Оливейра и Педросо завършиха последни в скоковете при дамите от 10 метра и получиха огромни критики от местната преса, а избухналият след това скандал доведе и до раздялата им като тандем.

Сега, три години по-късно, Оливейра най-сетне проговори за случилото се. Тя призна, че наистина е правила секс с Гонсалвес и е направила грешка. Тя обаче отрича да е изхвърляла от стаята своята съотборничка и потвърди, че далеч не е била единствената, която се е отдала на плътски удоволствия по време на Игрите.

Оливейра разкри и че е била бомбардирана с порнографския от интернет тролове, както и с предложения да участва в секс филми.

"Доведох Педро в моята стая, но не беше в деня преди нашето състезание, както бе писано, или пък в деня преди неговото участие", заяви 22-годишната скачачка, която към момента се подготвя за участие на Олимпиадата в Токио през 2020.

"Той не прекара нощта с мен и не съм изхвърляла когото и да е от стаята. Хората не го знаят, че на Олимпиадата това е нормално. Трябва да видите броя презервативи, които се доставят до олимпийското село. Те бяха навсякъде, включително в столовата, а не бяха там, за да си правят хората балони."

Оливейра споделя, че си е говорила с Гонсалвес в социалните мрежи по време на Пан Американските игри в Торонто през 2015-а преди да го види на живо за първи път в Рио. "Той изглежда добре и не само аз си мислех това. Хората се срещат веднъж, два пъти. Преди церемонията по откриването говорих с Джована, с която споделях стая и ѝ казах, че ще го доведа там."

"Тя ми позволи. Не беше нещо, което само аз съм направила, тя и много други са правили същото в много състезания. Никога не съм си представяла, че ще предизвика такава реакция."

"Това, което правех беше грешно и съм наясно. Измъчвах се много. Но отношението, което получих беше напълно несправедливо и историята бе напълно изопачена. Получих порнография. Получих оферти за секс клипове. И изгубих работа. Бях атакувана от цял свят."

"Във Wikipedia бях описана като момиче, което танцува на пилон. Бяха написани истории за мен, които никога не са се случили. Всичко това е, защото съм жена, която е правила секс. Погледнах след това в страницата на Педро в Instagram, там нямаше обиди, а коментари: 'Поздравления, каква звезда!' На моя Instagram, освен многото обиди, имаше и много написани брутални неща, без да броя огромния брой голи снимки, които получих. Един дори ме попита 'Колко ще ми струва да правиш секс с мен?' Вбесих се. Беше абсурдно."