Руски композитор е написал валс, който носи името на българската гимнастичка Невяна Владинова, съобщиха от БФХГ. В разпространената информация се сочи, че Владинова е вдъхновила музиканта с изиграването на съчетанията си по време на 31-те Летни олимпийски игри. 

Припомняме, че Владинова се класира на 7-о място във финалния многобой, а това бе нейн дебют на надпреварата под петте преплетени кръга. 

"Днес в офиса на Българската федерация по художествена гимнастика получихме много мило обаждане от руски композитор, който ни разказа, че вдъхновен от изпълнението на Невяна Владинова по време на Олимпийските игри е написал валс, който носи нейното име - "Невяна". Обеща, че при завръщането си в Москва, тъй като в момента е в провинцията, ще й изпрати запис на произведението.

Александър Александрович (както се представи) сподели още, че е бил възхитен от изпълнението на Неви и определи нейните композиции като "истинско изкуство". За него тя е била най-добрата и най-впечатляващата!

За нас е чест и е изключително приятно, че нашето българско момиче е станало муза на един творец и със своята ефирност е била причина той да създаде красива музика", се казва в съобщението на Федерацията.