В днешния втори ден на турнира по CS:GO WePlay Academy League, талантите от състава на OG Academy, където стрелят българите Калоян “shaiK” Борисов и Благой “oxygeN” Димитров, трябваше да се изправят срещу бразилците от шведската организация Young Gods. За съжаление обаче двубоят не се проведе, тъй като ръководството на основния отбор GODSENT не бе регистрирал състава си за участие в турнира на академиите.

Пред hltv.org изпълнителният директор на GODSENT Хенрик Данебрандт обяснява, че организацията вече не вижда смисъл да има академия, съставена от бразилци, след масовата раздяла с бразилски играчи и треньори в основния тим. Ръководителят посочи още, че от тима са опитали да впишат нов състав за WePlay Academy Leaguе, но организаторите на турнира са отказали.

Всичко това означава, че мачовете на Young Gods завършват автоматично със загуби и че петимата млади бразилци, които до скоро бяха част от дъщерния отбор на GODSENT, вече са свободни агенти.

За OG Academy и българските геймъри на тима утре следва мач с ENCE Academy, който бе сформиран съвсем скоро и е нов участник в състезанието.

снимка: twitter.com/weplayesports