Държавно клубно първенство по художествена гимнастика ще се проведе на 22.10.2022 г. (събота) в зала „София“ от 09:30 часа до 18:00 часа. Шампионатът ще се състои със съдействието на Palms Bet, който отново е партньор на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ). Входът свободен, а зрителите ще могат да се насладят на едно от най-емоционалните състезания в календара за 2022.

Тази година, благодарение на спонсора Palms Bet, ще бъдат раздадени 40 000 лева, които ще бъдат разпределени според класирането на отделните отбори.

Лично изпълнителният директор на компанията - Лъчезар Петров, ще връчи чековете на първите три клуба в класирането. Златният медалист ще получи 11 000 лева, сребърният ще прибере 8 000 лева, а бронзовият ще заслужи 6 000 лева. Премии ще вземат всички отбори в надпреварата.

В състезанието ще вземат участие първите 12 клуба, класирали се от проведените състезания от държавния спортен календар на БФХГ през изтеклата година. Те ще спорят в три фази - двубои между клубовете в първа и втора фаза и един финален трибой. Клубовете ще отпадат на принципа на елиминирането - събралият повече победи на отделните уреди продължава в следваща фаза.

По време на състезанието на входа на залата ще се продава книгата на Вера Маринова „Обръчите на Венера“. За публиката ще има и томбола със специални изненади и награди.