Любомир Епитропов се класира на финал на 100 метра бруст на Европейското първенство по плуване в Белград, но малко по-рано днес Габриела Георгиева отпадна на 200 метра гръб при жените с 4-о време в своя поток и това се оказа недостатъчно.

В полуфинал 1 на 100 метра бруст Епитропов остана на 5-о място, постигайки време от 1:00.47 минути. Той беше и плувецът с най-слабо време, който стига до финала. Епитропов изостана на 1.19 секунди от победителя в серията Мелвин Атохаме Имоду (Германия), чийто резултат е 59.28. Само с 0.01 секунди пред българина е Дара Грийн от Република Ирландия. Финалът на българския плувец е утре малко преди 19:00 часа.

Българката Габриела Георгиева не успя да се класира за финала в дисциплината 200 метра гръб (жени) на Европейското първенство по плуване. Георгиева завърши на 4-о място в полуфинална серия 2 с време 2:12.56 минути или изоставане от 2.35 секунди от победителката в серията Естер Сабо Фелтоти (Унгария).

В серията на Георгиева за финала се класираха само три състезателки, докато в полуфинал 1 напред продължават първите пет. Габриела Георгиева и завършилата на 5-о място след нея Татяна Салкутан от Молдова са записани като първа и втора резерва и могат да бъдат поканени да попълнят финала, ако се случи нещо непредвидено с някоя от първите осем.

В своята серия Георгиева направи резултат от 2:12.90 минути, което беше достатъчно да продължи към полуфинал. И в сериите най-бърза беше унгарката Естер Сабо Фелтоти с 2:09.77 минути./БТА