Победителят от последните две издания на Тур дьо Франс Йонас Вингегор ще стартира в надпреварата и тази година. Големият старт на Обиколката на Франция е на 29-и юни. Участието на датския колоездач в триседмичната обиколка беше под въпрос, след като той падна в четвъртия етап от Обиколката на Страната на баските и прекара почти две седмици в болница.

Все пак днес "Team Visma / Lease a Bike" обяви отбора си за Тур дьо Франс, в който попадна и Вингегор. Датчанинът ще се опита да запише трета поредна победа в най-престижната колоездачна обиколка, но ще има трудната задача да спре високо летящия Тадей Погачар. Словенецът вече спечели Джирото по-рано през годината и то доминирайки напълно.

Не е ясно каква е формата на Йонас Вингегор, чиято подготовка пострада сериозно заради тежкото му падане. Шампионът от последните две години ще има подкрепа в лицето на Ян Тратник, Вут ван Арт, Тийш Бенут, Матео Йоргенсон, Вилко Кьолдерман, Кристоф Лапорт и победителя от Вуелтата миналата година - Сеп Къс, който ще е една от опциите на отбора, ако състоянието на Вингегор не е добро.