Руснаците от Team Spirit победиха във финала на CS2 турнира BLAST Premier: Spring Final отбора на NAVI и вдигнаха трофея на състезанието в Лондон. Освен това тимът спечели 200 хил. долара, както и квота за BLAST World Final, по-късно през годината. Успехът бе категоричен с 3:1, а Spirit започна изключително уверено на картата Ancient, която спечели с 13:9 рунда. С най-много убийства завърши снайперистът на тима Дмитри "sh1ro" Соколов, 19. Последва битка на картата Dust II.

Това бе изборът на NAVI за карта, но формата на Spirit на нея напоследък бе добра и това се доказа в хода на играта. Руският тим спечели с 13:9, осъществявайки "пробив" и доближавайки се на 1 победа от титлата. Отново "sh1ro" бе над всички, с 22 убийства, а с толкова завърши и младата звезда на тима Данил "donk" Кришковец.

На Mirage Team Spirit трябваше да затвори мача. Вместо това да се случи обаче, руският отбор претърпя пълен крах и NAVI върна брейка, след разгром - 13:4. Ред бе на снайпериста на украинската организация да блесне - Игор "w0nderful" Жданов завърши с 19 убийства, повече от всеки друг.

Така отново се стигна до карта, избрана от NAVI - в случая Nuke. Победа на нея щеше да означава, че титлата от BLAST Spring Final щеше да се реши на Anubis. Уви, украинският тим обаче отново допусна поражение на картата, която сам бе избрал - този път с 6:13. Този път най-резултатен бе Миролсав "zont1x" Плахотиа от Spirit с 20 фрага, а най-резултатен в мача изобщо бе "donk" с цели 73 убийства, с поне 10 повече от всеки друг в сървъра.