Да играеш карти е майсторство, но спорт ли е?

Още от самото начало искам да споделя, че не знам да раздавам и прибирам кари, пики, купи, спатии и т.н.

Тази сутрин не знаех да се смея или плача. Причината бе изказването „Бриджът е най-успешният спорт на България за 2007-ма година!”

Странно, но факт!

Явно бриджьорите имат огромно самочувствие! А това е просто игра на карти! Не подценявам успехите или за по-голяма точност ще цитирам „колосалните успехи” на родните състезатели. Но има огромна разлика между тестето и топката.

У нас има 31 клуба, около 1000 състезатели по спортен бридж, 6 държавни първенства, европейски медали и една федерация.

Изпълнителният директор на Българската Бридж Федерация Кирил Садонков упрекна медиите, че не обръщат подобаващо внимание на спортния бридж. Същият този човек над пет пъти натърти, че Държавата не отпуска нито един лев за този спорт.

Ок за парите, при положение, че дейност и работа се извършва, но да се намесваш при популярните и истински спортове, е малко нахално.

Имаше преди време спорове дали шахът е спорт или не. В настоящия момент обаче мнението е едно. И огромна заслуга за това има 19-тия световен шампион Веселин Топалов. Гросмайстор популяризирал не само страната ни!

Най-успешният роден бриджьор Владимир Марашев също демонстрира самочувствие „Бриджьорите ни не са по-малко популярни в света от Веско Топалов. Световна и европейска сила е нашият интелектуален спорт”.

Хайде, първо хората да научат поне един от бриджьорите ни, нека будуват цяла нощ, за да следят играта му и тогава да прибягвате до такива гръмки изказвания.

P.S. Ако не знаете, бриджът се играе с тесте от 52 карти. Повечето, да не кажа всички състезания у нас се провеждат по ресторанти, хотели и заведения.