Трикратната световна шампионка и носителка на сребърен медал от Олимпиадата в Рио Кели Кетлин е починала на 23-годишна възраст. Шокиращата новина обявиха от американската колоездачна федерация.

Кетлин спечели три поредни световни титли в колоезденето на писта в дисциплината отборно преследване между 2016 и 2018. В същата дисциплина тя има сребро от Игрите в Рио.

На шосето Кетлин се състезаваше за отбора на Rally UHC Cycling, а в същото време следваше в Станфорд. Нейният баща разкри, че става дума за самоубийство.

"Не минава и минута, в която да не мислим за нея и за прекрасния живот, която тя живя. Няма секунда, в която не бихме дали на драго сърце нашите животи в замяна за нейния. Болката е неописуема", сподели Марк Кетлин.

"Съкрушени сме от кончината на Кели", заяви пък президентът на американската колоездачна федерация Ром ДеМартини. "Ще ни липсва много. Кели бе повече от състезател за нас и винаги ще бъде част от семейството на американското колоездене."

"Цялата колоездачна общност е опечалена от тази внезапна загуба. Предлагаме постоянна подкрепа на съотборничките на Кели, треньорите и щаба. Окуражаваме всички, които познаваха Кели, да се подкрепят в скръбта."

Преди 2 седмици в блог публикация за VeloNews Кетлин говореше за стреса на това да опитва да съчетава студенския си живот със спортната кариера и как на моменти това е напълно невъзможно.