Спортното министерство отпусна 162 000 лв. по програмата „Научи се да плуваш“

Публикувана в 14:23 на 20 март 2017 317 0
<strong> източник: Пресслужба на Министерство на спорта</strong>

източник: Пресслужба на Министерство на спорта

Девет клуба от София и седем от страната - Благоевград (2), Варна, Кърджали, Плевен, Русе и Шумен получават финансова помощ за начално обучение на деца по плуване по програмата на Министерството на младежта и спорта „Научи се да плуваш“ за 2017 г. Общата сума, с която ще бъдат подпомогнати клубовете, е 162 000 лв. В обучението ще се включат повече от 1100 деца, а заниманията започват след 1 април.   

Целта на програмата „Научи се да плуваш“ е да осигури на подрастващите свободен достъп до плувната спортна база и безплатни занимания с квалифицирани спортни специалисти. Момчетата и момичетата ще получат начално обучение по плуване, което ще подобри здравето и физическата им дееспособност и ще ги насърчи да започнат системни занимания с водни спортове.

Децата ще придобият първоначални знания за спазване на правилата за безопасност при къпане и при плуване, ще знаят как да оказват самопомощ и как да реагират при инциденти във водните басейни. 

 

Коментирай

плуване
Трябва да си регистриран, за да коментираш

КОМЕНТИРАЙ

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 

Въпроси и отговори

 • grozdanov78 grozdanov78
  Здравейте, след като Левски смачка ЦСКА в дербито, а Лудогорец се мъчи и не може да би отбор като Нефтохимик и като се има предвид, че ако не бъркам Лудогорец тази година не са вкарвали нито един гол в официалните мачове през първото полувреме, очертава ли се Левски да изпревари Лудогорец за титлата и да стане шампион?
  Здравей, Грозданов. Левски няма как да стане шампион, поне и с тези ваши доводи.
 • Fratla Fratla
  Г-н Табаков, наскоро бяхте отговорили за форума, че: "Форумът си е ваша територия. Ние нито слагаме, нито назначаваме модератори. Това си е ваша работа да си ги избирате и предлагате."
  Проблемът е, че правата на сегашните модератори са безсрочни и те блокират всякакви опити да организираме избор на нови. Моля, отнесете това оплакване до някое отговорно лице, което да осигури възможност да проведем избори на нови модератори. Подкрепете правото ни на самоуправление! Благодаря!
  Това, което мога да направя единствено, е да публикувам тук това ваше желание, за да е видно. Не взимам обаче отношение.
Виж всички