В съвременния свят става все по-нормално да си плащаш за удоволствието да гледаш спорт по телевизията. Ако не ви се вярва, можете да питате английските зрители. 

Футболният шампионат на Острова е най-гледаното и популярно вътрешно първенство в целия свят. А за да може да го гледа един местен фен по Sky Sports, трябва да заплати за удоволствието по 18 паунда на месец. Толкова струва пускането на един спортен канал от пакета на телевизията. 

Ако към това иска да добави и канала, посветен изцяло на Формула 1, например, жителят на Албиона ще трябва да добави още 4 паунда към месечната си сметка. Ако иска да гледа всички спортни канали на Sky, удоволствието набъбва на 28 паунда месечно. 

Никой от тези пакети обаче не включва гледането на програмата в HD-качество. Ако искате да добавите и тази екстра, цената се увеличава с още 6 паунда към цялата сметка. 

Това е увеличение спрямо миналата година, но и защото трябва да се отбележи, че Sky Sports плати колосалната сума от над 4 млрд. паунда за правото да излъчва Висшата лига в Англия за периода 2019/2022 г. 

Във Франция, например, това удоволствие идва малко по-евтино. Там месечният абонамент за каналите, при това излъчващи в HD-качество, е малко под 15 евро. Подобни са цените и в други европейски държави, макар да варират. 

В Португалия, например, английският шампионат струва 10 евро на месец по местния Sport TV. Срещу допълнително заплащане в пакета могат да се включат още Формула 1, местният шампионат с грандовете Бенфика, Порто и Спортинг, както и други водещи първенства. 

В Източна Европа също не е евтино да се гледа спорт. В Полша голямата част от правата за водещите спортни мероприятия се държат от Polsat. Там срещу равностойността на 14 евро на месец може да се купи пакет, в който могат да се гледат абсолютно всички големи футболни първенства, както и състезания от останалите водещи спортове - Формула 1, НБА и т.н. 

Едно от най-скъпите удоволствия да се гледа спорт по телевизията се нарича НБА. В САЩ цените варират според пакета от двубои, които зрителят иска да проследи. Но един от тях, даващ достъп до най-голям брой битки от редовния сезон, плюс плейофите и други мултимедийни забавления, струва 40 долара на месец. И това става въпрос за онлайн-стрийм с високо HD-качество. 

По подобен начин стоят нещата да се гледа най-силната баскетболна лига и във Великобритания, така че определено удоволствието да се гледа спорт по телевизията или онлайн не е евтино. Но поне с времето качеството става все по-високо и безупречно, а това предоставя на зрителя максимално добро изживяване пред екрана или пред монитора, ако разбира се, той му позволява да поддържа такова качество.