Легендата в художествената гимнастика - Нешка Робева коментира решението на Световната антидопингова агенция да отстрани Русия от международни състезания за четири години.

 "Изключителна демагогия. Всеки, който малко от малко разсъждава може да направи заключение, че няма рекорди от спортисти, които са абсолютно чисти и същите рекорди да ги гонят тези, които са допингирани. Тъжното е, че тук се вкарва много политика. Категорично съм против това спортът да бъде използван за политически цели. Допингът е като дрогата - или се разрешава, или непрекъснато се търси начин да се употребява или да се крие", започна тя.

"Свидетел съм на много такива случаи, когато държавата казва: "Ние нищо не знаехме", а голям спортист, например един шампион в леката атлетика, американец, признава, че е използвал допинг, видите ли държава нищо не знае. Несериозно звучи. Не го приемам. Ощетени са млади хора, състезатели. Или ще се прави наистина всичко възможно винаги да се открива и без изключения, или да се махнат участията на държавата и да се реши на олимпиадата да участват най-добрите след определени квалификации, без да носят никакъв флаг на държавата. В противен случай, винаги ще има такива случаи", сподели легендата на българската художествена гимнастика./БНР