Състезателки по художествена гимнастика, таекуондо и брейк са финалистите в категория „Спорт“ в спектакъла "Нощ на звездите". Церемонията, организирана от фондация "Енчо Керязов", е посветена на талантливите деца на България в категориите "Спорт", "Образование", "Изкуство" и "Иновации".

Тази година в 13-ото издание на галата за голямата награда в категория „Спорт“ ще се борят европейската шампионка за жени и за девойки по олимпийско таекуондо и тройна световна шампионка по кикбокс Каолина Бояджиева, световната и европейска шампионка по художествена гимнастика за девойки Елвира Краснобаева и световната шампионка в новата олимпийска дисциплина брейк Пламена Георгиева.

Специална награда за изключителна борбеност и висок дух "Смело сърце" е за националния отбор по хокей на трева към РЦППО в Пловдив. Отличието "Born winner" ще бъде присъдено на световния рекордьор по вдигане на тежести Карлос Насар.

Номинациите в другите три категории са:

"Образование":

- Даниел Койнов - информационни технологии

- Калоян Гешев - скоростна калкулация

- Радостин Чолаков - информационни технологии Категория

"Изкуство":

- Дария Русева - виолончело

- Диана Чаушева - цигулка

- Мартин Йорданов - тромпет

"Иновации":

- Тайра Ридваева

Победителите в трите категории и техните подгласниците ще бъдат обявени на 1 юни в 13-ата "Нощ на звездите" в "Арена София". NOVA е медиен партньор на събитието.