Републиканският шампион по кану-каяк Б. Н. е в болница след побой в центъра на Видин. Момчето е с комоцио, травма на челюстта и охлузвания по лицето, съобщава NOVA

Участник в олимпийски игри и многократен шампион на България по кану-каяк, днес Б. Н. лежи в болница, защото в събота срещу неделя той и брат му са били нападнати. Момчетата се прибирали от дискотеката и спрели да си купят закуски.

„След което бяхме връхлетени от група роми, които преди това влязоха в словесна битка с нас. Имаше изказвания като: „Хайде да ги бием тези българи"", разказва Б. Н.

Думите обаче били само началото на конфликта.

„Опитахме се да потушим по нормален и цивилизован начин проблема, но не успяхме, за съжаление, и един от тях нападна брат ми. Аз тръгнах да го защитавам и бях ударен с предмет по главата", разказва Б. 

Тогава той губи съзнание, но добре си спомня, че биячите били петима.

„Преди да изгубя съзнание, мисля, че всички бяха върху мен", разказва Б.

Побоят е станал пред заведение за бързо хранене, което се намира само на 50 метра от полицията във Видин.

Б. е приет в болница, а полицията задържа двама - братята Людмил, на 18 години, и Асен, на 21. Те имат друга версия за случилото се пред закусвалнята. 

„Мен ме удари по-високия, аз паднах, ударих си кръста, а главата ми мина на милиметри от много висок бордюр", заявява Людмил Иванов. 

„Брат ми го бутна, той падна, охлузи се и това е цялата история. Ние не сме казвали, както той написа във Facebook: „Хайде да ги бием тези българи". Ние никога не сме различавали българи от цигани", заявява Асен Иванов.

Прокуратурата във Видин установява кой точно е извършителят на нападението, като има съмнение, че нападателите са били повече от двама.