Александър Станков е един от сериозните специалисти в българския футбол. Бил е помощник на име като Димитър Пенев, както и старши треньор на ЦСКА. Работил е много успешно и в Китай. Като син на легендата на ЦСКА Борис Станков, за Сашо футболът няма скрити страни и много добре знае какви качества трябва да притежава всеки един футболист, за да бъде шампион. 

Две години води младежкия национален отбор по футбол, а днес влезе в обувките на треньор на едни от най-добрите европейски футболисти и построи дрийм тийм, с който би се явил на UEFA EURO 2024.

„Започвам от вратарския пост – Майк Менян, вратарят на Франция, който за мен е един от най-проспериращите вратари в последно време“, започва да реди своя отбор Станков.

„В дясната зона, като десен защитник, естествено, слагам Карвахал, който е един от най-постоянните десни защитници. През годината доказа, че на своята позиция няма конкуренция. Отбеляза и решаващ гол на финала на Шампионска лига. Ще заложа на двойка централни защитници. Единият е Ван Дайк – може би един от най-класните централни защитници в световен мащаб. Другият е Рубен Диаш, който играе в Манчестър Сити. За мен той, както Ван Дайк, се нарежда в челните места на тази зона. Като ляв защитник залагам на Тео Ернандес – левият защитник на Милан и на Франция, който за мне на позицията си е от водещите футболисти в световен мащаб“, казва Сашо и преминава към средата на терена. 

„В халфовата линия отдавам необходимото значение на един от футболистите, за който може би това е последно европейско първенство – Тони Кроос. Човекът - пас, човекът – оркестър в средата на терена, който дава облик както на немския национален отбор, така и на Реал Мадрид. Може би един от най-обичаните футболисти в света в този момент. На другата централна позиция, като полузащитник пред защитната линия, поставям Родри, който е човекът баланс и винаги е от много съществено значение с ролята, която има за отборите, в които играе“, категоричен е юношата на ЦСКА, който също е играл на позиция полузащитник. 

„В средата на терена също поставям и Белингам, който е може би една от звездите в световния футбол. Млад, проспериращ футболист, който тепърва мисля, че ще прави голяма кариера“, споделя треньорът и продължава към предните позиции на терена.

„В дясната зона, в предната тройка, поставям също новоизгряваща за мен звезда – Вирц, който за мен е може би един от най-опасните футболисти в последно време. С играта си мисля му предстои много добро бъдеще. В средата в предната тройка поставям Кристиано Роналдо. Естествено, и на него отдавам значение като на може би една от най-големите, макар и леко залязващи, звезди в световния футбол. Другата ярко грееща звезда, може би един от най-скъпите футболисти в света в момента – Мбапе“, завършва Александър Станков и пожелава приятно гледане на всички, които следят Европейското първенство и очакват с нетърпение финала в Берлин на 14 юли, който ще бъде предаван пряко от 22.00 ч по NOVA и DIEMA SPORT 3.