Асът на ЦСКА 1948 Радослав Кирилов притежава всички качества на един добър футболист, а неговата скорост е заплаха за всички защитници и вратари, срещу които се изправя на терена. Националът на България отлично знае как да побеждава, затова и успя да сформира отбор от изключителни футболисти, с които би се радвал да се яви на UEFA EURO 2024. В рубриката „Моите 11“, Ради Кирилов разкри, че би заложил на схема 4-3-3, а в състава му присъстват имената на едни от най-големите звезди на европейския футбол, както и играчи от любимия му отбор Барселона.

„На вратата ще заложа на Джанлуиджи Буфон. За мен той може би е най-добрият вратар в историята на футбола. Игра до скоро на изключително високо ниво. Има дълга кариера, изключителни успехи, така че това е моят избор за вратар“, започва да реди своя отбор  капитанът на ЦСКА 1948. „За десен бек ще заложа на Лилиан Тюрам. Той играеше повече от мачовете и като централен защитник, но с националния отбор на Франция има доста мачове и като десен бек. Един изключителен футболист, който направи изключителна кариера. За централни защитници ще заложа на хора, които не съм гледал лично, но заслужават винаги да бъдат слагани в тези класации, защото са дали изключително голям принос на футбола като цяло. Единият от тях е Бекенбауер. Немският защитник, който играеше като либеро. Има мачове и като централен защитник, и като опорен халф. Вкарваше изключително много голове. Той е една голяма легенда във футбола. Другият е Франко Барези. Може би най-голямата легенда на Милан и на италианския футбол. Човек, който е боготворен от феновете. Мисля, че това ще е стабилна централна двойка защитници“, споделя Ради Кирилов и продължава.

„От ляво ще заложа пак на италианец – Паоло Малдини. Той е човек, който също играеше на различни позиции – и като централен защитник, но повечето мачове, които аз съм гледал, особено в края на кариерата си, играеше като ляв бек в Милан. Още една изключително голяма легенда“, казва националът и преминава към халфовата линия. „За опорен халф ще заложа на Шави. Все пак националният отбор на Испания през периода 2008 г. и 2012 г. направи голям фурор – спечелиха два пъти Европейско, един път Световно. Шави беше една от основите на този отбор. А и на отбора на Барселона, който в този период беше в най-голямата си сила. До него ще поставя Иниеста, негов партньор и в националния отбор и в Барса. Един магьосник с топката. Аз съм и фен на Барселона, така че тези двама човека са ми любимци. Изключително голяма двойка халфове. До тях ще сложа може би най-големия халф в историята на футбола за много хора – Зидан. Магьосник с топката. Феномен, който не само забавляваше хората, но и успя да спечели всичко, което може да се спечели във футбола. Може би краят на кариерата му не беше от най-красивите, но това не изтрива всичко, което е направил“, категоричен е Ради.

„Напред ще заложа на трима. Отляво слагам още един италианец, понеже съм фен на италианския футбол - Роберто Баджо. Един изключителен футболист, който имаше силен дрибъл. Нещо, което аз много харесвам да гледам. Виртуоз с топката. Отдясно поставям също един от хората, които са смятани за най-велики в историята на футбола – Йохан Кройф. Човек, който промени изцяло виждането за футбол у хората. Той е не само изключителен футболист, но и футболен човек и треньор. Напред ще заложа на Кристиано Роналдо, понеже е най-великият европейски голмйастор. Мисля, че той държи и рекорда за най-много голове на европейски първенства. Той ще бъде човекът, на който ще разчитаме да вкарва головете“, завършва с усмивка Радослав Кирилов.