Бирсент Карагарен е поредният гост в „Моите 11“. Крилото направи страхотни двубои с екипа на Локомотив Пловдив и спечели два пъти Купата на България със „смърфовете“, стигна и до националния отбор. Сега е част от ЦСКА 1948 и е един от основните играчи на тима. Той се готви за участие в евротурнирите, но намери време, за да избере своята идеална единайсеторка на UEFA EURO 2024.

„На вратата ще сложа Мануел Нойер. За мен той е много добър вратар – от световна класа. Играе страхотно с крака и е доста огромен на вратата“, започна Карагарен за легендата на Германия.

Асът на ЦСКА 1948 продължи със левия бек.

„В защита ще заложа на четирима. В лявата част на защитата слагам Филип Лам. Той е доста бърз и много комбинативен. Много атакува и това е причината да ми харесва“, обясни той.

„Серхио Рамос е идеален в центъра на защитата. Той не остарява и е един от любимците ми. Много добре борави с топката и може да вкарва голове“, каза Карагарен и добави: 

„Другият централен защитник е Паоло Малдини. Той е лидер, капитан, който е пример за всички“, заяви Бирсент.

„Четвъртият ми защитник е Лилиан Тюрам. Той е много мощен. Играе много силно с топката“, сподели Карагарен.

Той продължи и с халфовата линия.

„В средата ще заложа на Зинедин Зидан, който също ми е много голям любимец. Не е случайно, че спечели „Златната топка“. Може би е един от най-добрите футболисти за всички времена“, каза Карагарен.

„В центъра слагам още Мишел Платини. Не съм гледал толкова много. Но от клиповете, които съм виждал, той е голям фактор за Франция. Може би ще остане един от най-големите за всички времена“, добави още той.

„Третият халф е Лука Модрич. Един балканец, който много харесвам. Играе страхотно и с

двата крака, легенда на Реал Мадрид и дано да продължава още“, каза крилото на ЦСКА 1948.

Той избра и трима в нападение.

„В атака ще заложа на Йохан Кройф. Той за мен създаде новия стил на футбола. Играеше много добре не само с крака и с глава“, сподели той.

„Кристиано Роналдо е любимият ми футболист. Той е човекът, който вкарва много голове и подобрява всички рекорди. Няма как да не го сложа“, каза Бирсент.

„Третият нападател е Христо Стоичков. Най-добрият българин, който е играл на такова ниво, спечелил „Златната топка“. Той заслужава да е в най-добрите 11“, завърши Карагарен.