Иван Колев е един от доказаните български треньори не само у нас, но и в чужбина. В разгара на европейското първенство той отдели време от тренировките в настоящия си тим Локомотив София, за да застане пред нашата камера и да разкрие своите 11 на UEFA EURO 2024.
 
По традиция той стартира с вратарския пост, а там изненада нямаше. 
 
„Избирам Джанлуиджи Буфон! Той е един от най-стабилните вратари в историята на футбола“, заяви Колев и продължи бързо към защитата.
 
„Като десен бранител поставям Лилиан Тюрам. Изключително модерен за времето си футболист. „До него - Франц Бекенбауер! Може би една от най-големите легенди в света. Другият централен бранител е Франко Барези – признат за най-добрия защитник в целия свят – безспорен. Паоло Малдини също се отличаваше с изключителни неща по левия фланг, както за националния отбор на Италия, така и за Милан", аргументира се треньорът.
 
Следват халфовете, а там Колев посочи един германец, който вече влиза в категорията „бивши футболисти“. 
 
„В халфовата линия поставям Тони Кроос – един изключително работоспособен и много ценен футболист. Като офанзивни играчи слагам великия Платини. Той е един от най-големите футболни романтици. Мишел правеше наистина играта красива. До него може би и още по-великият Йохан Кройф. Един от най-пробивните полузащитници, играл на практика във всичките възможни позиции в халфовата линия и в атаката“, сподели треньорът.
 
В атака треньорът първо сложи Кристиано Роналдо.
 
„Няма смисъл да се коментира това име. Както и Марко Ван Бастен - страхотен централен нападател. Разбира се, за накрая оставих най-голямото острие в този състав – Христо Стоичков“, завърши Иван Колев.