“В момента като го гледам нашия боксьор стои много добре, подготовката му е много добра. Аз бях с него на лагер в Белмекен, видях, че си подобри играта, стана много по-разнообразен боксьор. Подобри си техниката, ударът му стана по-плътен. Чисора съм го гледал как играе и гледам, че нашият може да си го победи най-нормално”, заяви легендата на българския бокс.

“Исках много да му дам мои съвети. Трябва да бъде плътен боксьор с този Чисора, по-дребен боксьор е. Много плътен да бъде и много добре да държи дистанцията с предната ръка. Чисора ще се опита на близък бой, той ще трябва да не го допуска към него, да не приема близкия бой, ще трябва да направи добра дистанция. Хубава, плътна лявата ръка и контриращи хубави, здрави здрави удари и крошета, за да го върти в играта. Не трябва да го допуска на близък бой. Чисора е по-нисък от него и ще се опитва с резки, съкрушителни удари. Мисля, че нашият ще го победи. В момента е по-добре. Нашият стои много по-добре от Чисора.”

Относно психологическите атаки на Дерек Чисора, Сарафа коментира: „Тази пресконференция, то така го правят, не е много добре от негова страна на Чисора, да направи такава простотия. Това не трябва да го правят, но те гледат да стават по-интересни, да правят шоу, да бъдат шоумени. Правят го нарочно да разконцентрират съперника. Да му разконцентрира нервите, психиката, нарочно го прави Чисора.”

А къде ще гледа мачът Серафим Тодоров? „Ще си го гледам у дома, на спокойствие, защото като седна с мои приятели...нали знаете, че нашите всичко разбират, всичко знаят и коментират, а аз се дразня като не разбират бокса и много коментират . Затова самичък ще гледам спокойно и ще се моля нашият да победи. Дано Господ е с него и победи.