След Карлос Насар Катар поиска да купи още един топ щангист на България – европейският шампион от Батуми 2019 и трети в света от Патая 2019 Божидар Андреев, научи „Мач Телеграф“.

Катарците искат да се възползват от батака в българските щанги, където Неделчо Колев не сдава властта на законно избрания президент Ариф Маджид и целият спорт е в безтегловност.

Liubomir Asenov / LAP.bg
51 снимки

От Катар са е свързали именно с Колев като са преговаряли с него по време на първенството за юноши в Гърция, за където двукратният световен шампион и Спортист №1 на България за 1973 година е пътувал преди няколко дни. Катар иска и още един наш щангист, но той е малко по-неизвестен и все още не е утвърден сред елита на родните щанги – Мартин Тошев. Той също като Карлос Насар е от Червен бряг.

Не е ясно как ще процедират пред угрозата целият ни отбор да бъде обезкървен пред безучастните погледи на федерация и министерство. Защото, ако все пак искат да остане някакъв спорт в България, централата и ведомството не трябва да позволяват на най-добрите си спортисти да напускат страната и да носят слава и медали на друга държава.