Европейска седмица на спорта #BeActive започна своята обиколка из страната. Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов даде начало на две събития, част от инициативата.

В село Говедарци се проведе футболен турнир между селата Говедарци, Маджаре, Мала Църква и Бели Искър под надслов „Да върнем интригата в искровете“.

Андонов поздрави участниците в надпреварата и връчи на организаторите поздравителен адрес от министър Красен Кралев.

"Благодаря за усилията, които полагате за развитието и разпространението на спорта в малките населени места и за стимулирането на един по-активен начин на живот сред младото поколение", се казва в поздравлението от министъра на младежта и спорта.

Народният представител Валентин Милушев, който е и организатор на събитието, изказа благодарност за подкрепата на министър Кралев и ММС.

Заместник-министър Андонов посети и Враца, заедно с националния ни състезател по баскетбол Крис Минков, където се състоя детски баскетболен турнир, част от Европейска седмица на спорта #BeActive.

От името на министър Кралев Стоян Андонов поздрави организаторите на надпреварата за усилията да промотират физическата активност сред децата, което е и една от основните цели на Министерството на младежта и спорта.     

Преди началото на турнира зам.-министър Андонов посети волейболното хале във Враца, което се реконструира в момента, както и реновираната картинг писта в спортен комплекс "Христо Ботев". За реконструкцията на волейболното хале правителството отпусна 1,2 млн. лв.

Подаръци и спортни пособия бяха осигурени от ММС за участниците в двете състезания.