Три победи и три загуби за българските борци в първата половина на днешния ден на Европейското първенство в Рига. До полуфинал стигна Мирослав Киров, но го загуби и сега ще спори за бронза с грузинеца Макарашвили по-късно през деня. 

В първата си среща на осминафиналите се справи с туш с Висалиманов от Австрия за две минути и половина, а после на четвъртфиналите се справи с Мартин Обст от Германия с 5:3. На полуфиналите обаче падна от Джабраил Хасанов с 0:10. Въпросният борец беше бронзов медалист на Европейските игри в Баку миналата година. 

Другите ни участници - в категория до 55 кг при жените Евелина Николова загуби още на старта от гъркинята Преволадаки с 3:4 точки. Съперничката ѝ отпадна още в следващия кръг и не можа да я изтегли на репешажи. 

Другата ни надежда за медал в категория до 61 кг Владимир Дубов започна убедително срещу поляка Бианковски и го победи с 10:0, но после загуби от двукратния световен шампион Хаджиалиев от Азербайджан с 0:11. Азерът отпадна в следващата си хватка и също не можа да изтегли нашето момче на репешажите.