Министърът на спорта Красен Кралев заяви, че е изключително горд от реконструкцията на зала „София“.

Реконструкцията на залата е на обща стойност 1810439,18 лв. Проектът за нейното обновяване се състои от три части – изпълнение на ЕСКО договор за енергийна ефективност, вътрешен ремонт и подмяна на спортни съоръжения.

Обновената зала „София“ разполага с общо 560 седящи места, от които 36 са обособени във ВИП зона. Размерът на игралното поле е 37-35 м. За целогодишната й поддръжка ще са необходими близо 35% по-малко разходи.

Залата ще се използва за тренировки по предварително утвърден график основно от Българската федерация по тенис, Българската федерация по бадминтон, Българската федерация по бокс, Българската федерация по художествена гимнастика и Българската федерация по фехтовка. Съоръжението е подходящо и за всички бойни спортове.

„Абсолютно всичко по залата е подменено. Оставени са само носещите конструкции. Вътре има изграден фитнес, помещение за хранене, два тенис корта, които са с настилка отговарящи за стандартите на АТП. Залата е с капацитет от 560 до 600 зрители“, коментира Кралев.

„Изключително съм горд от това постижение, което направи Национална спортна база със собствен ресурс да реконструира залата.“

„Тази програма за реконструиране на съществуващите зали ще продължи. До момента сме направили реконструкция в залата за борба в Русе, в залата за волейбол в Добрич, във Варна в една многофункционална зала до стадион „Тича“ се извършва ремонт. Ангажиментът ни не е само да строим нови зали, но и да реконструираме съществуващите.“

„Тази дейност, която е започната още от първия кабинет на г-н Борисов, продължава и във втория. Реконструкцията на зала „Фестивална“ върви в пълна сила и до 3-4 месеца се надявам да се срещнем и там“, каза още Красен Кралев.