Българите Георги Божилов и Кристиян Василев, които завършиха на шеста позиция на двойка скул във финала на Световното първенство по гребане, споделиха, че са доволни от класирането си в Холандия. Те имат високи амбиции за Олимпийските игри в Рио де Жанейро и ще се целят в медалите.

"Отидох с голямо желание , не очаквах да влезнем на финал, ако трябва да бъда честен. Бяхме много мотивирани, всяка наша следваща гонка се получаваше по-добре. Много съм доволен от постигнатия резултат."

"Познавам много добре канала в Амстердам – когато там задуха попътен вятър, първи и втори коридор са по-благоприятни от пети и шести", коментира Кристиян Василев.

Георги Божилов от своя стана допълни, че според него българската двойка е имала шанс дори и за по-предно класиране, но неблагоприятните условия във финалната гонка са попречили на двамата да се преборят за третото или четвъртото място.

"Втори път страдам от този канал – световната титла ми се изплъзна точно заради спецификата там. Спокойно можехме да се борим за четвъртото място, но явно такъв ни е бил късметът."

"Не успяхме да станем първи на полуфинала и може би затова ни сложиха в неблагоприятен коридор. В Амстердам са най-големите ми успехи, но не съм напълно удовлетворен. За догодина целите ни стават много по-високи."

"Ще направим всичко възможно да запазим двойката и ще гоним място не само олимипийска квота, но и ще гоним медали", завърши Божилов.