Елизабет Йовчева от клуб "Чар ДКС" Варна спечели два златни медала на топка и лента на финалите на отделните уреди при девойките старша възраст на държавното първенство по художествена гимнастика категория Елит в зала "София". Тя получи оценки от 16.450 точки на топка и 15.250 точки на лента. Йовчева се нареди и трета на бухалки с 15.050.

На финала на обръч златният медал взе Вая Драганова от "Левски Триадица" с 15.650 точки, а на бухалки шампион стана Анна Келман от "Чар ДКС" Варна с 15.850 точки.

Победителката в многобоя Татяна Воложанина от клуб "Левски Илиана" завоюва три сребърни медала - на финалите на топка, бухалки и лента. 

На обръч среброто спечели Анна Келман (Чар ДКС, Варна). Бронзовият медал на обръч спечели Вероника Любчова от клуб "Авангард" София, на топка трета се класира Анна Келман, а на лента трета е Йоанна Ангелова от клуб "Левски Триадица".

При девойките младша възраст победителката в многобоя Виктория Сахатчиева от клуб "Олимпия" Бургас спечели златните медали на въже и топка и сребро на обръч.

На обръч победителка стана Виктория Георгиева от "Левски Триадица", която спечели и бронзовото отличие на въже. На лента златото грабна Александра Василева от клуб "София спорт 2017". На топка втора е Цветозара Миленкова от "Велбъжд" Кюстендил, а трета - Алина Коломиец от клуб "Олимпия" Бургас.

Среброто на въже завоюва София Павлова от "Левски Триадица". Кристияна Дойчева от клуб Академик (София) спечели сребърен медал на лента и бронзов на обръч. Трета на лента се нареди Ивайла Пачова от клуб "Импала" Стара Загора./БТА