Спечелилият бронзовите медали на 100 и 200 метра бруст на Европейското първенство по плуване в Дебрецен Михаил Александров говори за Гонг минути, след като се прибра в Щатите, където учи и живее.

Плувецът ни заяви, че медалите му носят радост и още повече го амбицират да постига нови успехи, като през следващата година го очаква участие на Олимпийските игри в Пекин.

„Чувствам се много добре. Радвам се, че можах първо да вляза на финала, а след това да взема медали. Амбициите ми бяха доста големи, тъй като подготовката ми преди шампионата беше доста сериозни”, каза Александров.

„Бях доста притеснен, тъй като миналото европейско беше миналата година и не се бях състезавал на европейско от почти година, и малко бях позабравил чувството, но след 100 метра бруст се поуспокоих и на 200 метра бях по-спокоен. На 100 бруст след полуфинала се надявах дори на първо място, но и на третото много се радвам.”

„От федерацията ми се обадиха, да ми честитят успеха, те се опитват да ми помагат, доколкото могат. Предстои ми да участвам на Световното в Манчестър на малък басейн през април. Още не сме решили, дали ще ходим на Европейското в Айндховен през март. Ще избираме едно от тези състезания или на двете”, каза още Михаил Александров.

Плувецът заяви, че по-силните му дисциплини са 100 метра бруст на малък басейн и 200 метра на 50-метров, като подготовката му ще бъде насочена към участието му на 200 метра на Олимпиадата в Пекин, която ще бъде втора за него след Атина 2004.