Истински празник за душата и тялото предстои скоро в Бургас. В периода 22-27 септември морският град ще бъде в плен на емоциите около 9-ото издание на най-големия несъстезателен, европейски фестивал по гимнастика Golden Age Gym Festival. Спортното мероприятие е предназначено за хора над 50-годишна възраст и всяка година привлича стотици участници, които с настроение и хъс се впускат в най-различни спортни предизвикателства. Palms Bet не изневерява на традициите си да подкрепя спортни мероприятия и ще бъде генерален спонсор на грандиозното събитие, което се организира от Българската федерация по художествена гимнастика и Община Бургас.

Тази година в спортната седмица сили ще премерят 1400 участници, представящи се в 103 формации от общо 19 държави. Българският морски град ще посрещне групи от Азербайджан, България, Чехия, Дания, Естония, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Италия, Япония, Латвия, Литва, Норвегия, Португалия, Словения, Швейцария и Словакия.

За всички ентусиасти, решили да се включат в колоритния фестивал, са предвидени най-различни активности, като освен спортни занимания в програмата са включени уъркшопи и семинари. Те ще се провеждат в Морската градина в центъра на Бургас, където посетителите на фестивала ще могат да се забавляват, да обменят опит, да направят нови запознанства и да разгледат красивите исторически и културни забележителности на града.

Допълнително настроение в града край морето ще създаде и специално създаден за събитието Flash Mob, с който ще започват всички изпълнения по време на фестивала. Организационният комитет вече е поканил всички участници да се присъединят към груповия танц, а хореографията и допълнителни подробности за него всички желаещи могат да открият на сайта на фестивала https://gagf24.org/. Организаторите са планирали и три големи партита с диджей за гостите.

„Щастливи сме, че за поредна година ще зарадваме стотици ентусиасти с нови спортни предизвикателства в рамките на Golden Age Gym Festival. Надявам се всички да се забавляват и да натрупат куп положителни спомени от великолепния фестивал, чийто домакин тази година е перлата на южното ни Черноморие - Бургас“, сподели Илиaна Раева, председател на Българската федерация по художествена гимнастика.

Организаторите са се погрижили и за всички аспекти свързани с престоя на участниците и гостите в Бургас. Повече информация за настаняването и транспорта те могат да открият на сайта на фестивала https://gagf24.org/.

Българска федерация по художествена гимнастика и Община Бургас под патронажа на кмета на град Бургас – г-н Димитър Николов, подготвят още много изненади, които ще превърнат фестивала в незабравима емоция и спомен за цял живот не само за всички участници, но и за всички присъстващи.