Олимпийският шампион в тласкането на гюле на Параолимпиадата в Париж Ружди Ружди получи поредното си признание. 33-годишният спортист беше награден за спортист №1 на месец август в традиционната анкета на Пресклуб “България” и получи малката “Златна България”. На награждаването присъстваха личният му треньор Радостин Тодоров и майката на Ружди Сайме Мустафа.

startphoto.bg
16 снимки

“Благодаря за всичко. За втори път съм награден за спортист на месеца, това показва, че сме в правилната посока и ме мотивира за по-добри резултати и успехи. Пожелавам си здраве и без контузии, за да можем да тренираме усилено и да има резултати. Искам и да благодаря на моя треньор, защото аз започнах от нулата със спорта, а треньорът ме научи на всичко - на дисциплина, на спорта. Днес съм тук заради неговите указания, защото съм го слушал.

Беше ми казал, че ако изпълнявам всичко стриктно, ще стана световен, европейски шампион и може би паралимпийски рекорд. Слушах и гледам да изпълнявам всичко по най-добрия начин - почивка, хранене, усилени тренировки. Повярвах, че всичко може да се сбъдне след 2013 г. Тогава останах осми и той ми каза, че трябва да кача килограми и ще стана по-силен. Следващата година вече бях европейски шампион. След това до Токио бях все златен медалист”, каза Ружди по време на награждаването.

“Отслабнал съм може би 10 кг, сега тепърва ще трябва да тренираме и да качим килограми. В Павел Баня се храня в ресторанта и храната е много вкусна”, каза още Ружди.
Повече вижте в прикаченото видео.