Няколко дни преди изборите изгледахме как бодряшки бе направена първата копка за дълго чаканата многофункционална спортна зала в София. Изборите минаха и сега чакаме втората копка...Чакаме най-сетне един спортен обект, освен залата в Самоков, да бъде завършен.

Новият ни премиер е футболист. Или по-точно е да кажем, че е и футболист на Витоша /Бистрица/. Знаем, че има афинитет към спорта и лично го практикува. От негови приближени съм чувал, че стане ли дума за спорт, разбирателството вече е постигнато.

Затова и сега чакаме най-сетне да бъде разрешен проблемът със стадионите и изобщо със спортната база. Да имаме свестни съоръжения и да не се срамуваме от порутените сегашни, строени преди 40-50 години и непипвани оттогава. Да не гледаме как бягат нашите отбори в градчета като Самоков, за да играят евромачовете си. Да се създадат условия за развитието на детско-юношески спорт с изграждането на много терени към прилежащите стадиони.

За да може поне в бъдеще да не се питаме защо няма качествени подрастващи спортисти и футболните отбори да си връщат старите пушки на по над 32-33 години. Просто, защото сега това е единственият им вариант за качествени попълнения.

Изобщо надяваме се Бойко Борисов и новата власт да обърнат сериозно внимание на спорта. Защото той е една от основните визитни картички на нацията.