Селекционерът на националния отбор на България по художествена гимнастика (индивидуално) Бранимира Маркова сподели намеренията си да внесе промени в съчетанията на грациите ни Катрин Тасева и Боряна Калейн. Тя говори след финалите на Световната купа в София, където Катрин взе злато на бухалки, сребро на обръч и лента и бронз на топка. 
Калейн се поздрави с третото място на обръч.

И злато за Тасева, грацията ни с пълен комплект медали

Още едно сребро за Тасева

„Аз разбира се съм много щастлива и много доволна от момичетата, особено в днешния ден. Много добре знам, че третият ден е много тежък. Днес специално Катрин показа своя темперамент и игра както би ми се искало да е винаги – с много сила и настроение. От Боряна съм много доволна тя допуска грешки, но това е нормално. Тя е много млада, има какво да се учи. Има голямо бъдеще пред нея“, започна Маркова. 

Бронз за Тасева на топка, Калейн е пета

„Смятам да правим промени по съчетанията след всяко състезание има анализ. Няма да са фрапантни промените. Нямаме много време все пак, тръгваме след седмица за Пезаро. Но малко корекции ще направим“.

Отлично: Два медала за българките в финала на обръч

„Специално на Катрин за бухалките ще коригираме, а също и топката. На Боряна съчетанията са много трудни, при нея ще наблегнем на изпълнението“, добави Маркова. 

„Разбира се, че ще се възстановят момичетата за Пезаро. Те са и физически, и психически добре подготвени“.

„Невяна се възстанови и смятам, че е готова за Пезаро“, завърши Маркова.