Биографичен роман разкрива тайни за „златните момичета”

Златните момичета

Златните момичета

Биографичен роман за ансамбъла по художествена гимнастика, който наскоро слезе от голямата сцена, вече е на пазара. Автор на книгата е спортният журналист Стефан Ралчев, който разкрива изключително интересни подробности и тайни за „златните момичета”.

Как започна всичко? Кога спечелиха 81 медала? Кои бяха най-трудните и най-щастливите им моменти? Имаха ли проблеми и конфликти през седемте години, в които бяха заедно?

В книгата е описана цялата история на любимия отбор на България - Михаела Маевска, Ренета Камберова, Катрин Велкова, Елена Тодорова, Цветелина Найденова, Цветелина Стоянова, Християна Тодорова и Любомира Казанова, под ръководството на треньорите Илиана Раева и Ина Ананиева. Наред с автора главните герои пресъздават сами личната си история. Феновете могат да прочетат разказите на момичетата и треньорите от първо лице, преживяванията и много спомени в миналото.

Една от изненадите специално за „Златните осем” идва от далечен... Маями. Легендата Христо Стоичков направи специално изказване за „ златните момичета”. „След нашето футболно поколение за първи път видях и разбрах как един цял народ може да бъде обединен около отбор. И така съвсем естествено и заслужено златните момичета се превърнаха в отбора на България...”, каза Камата. И не само Стоичков, а още повече от десет български и световни знаменитости от различни видове спорт. Сред тях са много родни олимпийски и световни шампиони, чийто имена все още няма да разкриваме. Но голяма част от тях ще присъстват на предстоящата премиера.

Тя е на 25 април от 18:30 часа в хотел „Маринела”. Ще присъстват всички „златни момичета”, Илиана Раева, Ина Ананиева и много други. Входът е свободен за всички фенове и приятели на художествената гимнастика.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Художествена гимнастика

Други спортове