Ансамбълът на Русия е отказал участие на Световната купа по художествена гимнастика в София. Надпреварата ще се проведе в Арена Армеец от 27 до 29 май.

Треньорският екип е решил да пропусне състезанието в София, заради възстановителната програма на една от гимнастичките, счупила крак преди време.

В списъка на Сборная обаче фигурира Яна Кудрявцева, която неведнъж е споделяла, че харесва това състезание в България и с удоволствие идва тук всяка година.

Втората състезателка на Русия Маргарита Мамун също няма да пристигне у нас, както и Александра Солдатова. За сметка на това в съпътстващия турнир „София къп“ (24 и 25 май) Русия ще бъде с най-перспективните си млади състезателки, които най-вероятно в следващите години ще радват феновете по световните подиуми.

България ще участва с водещите си гимнастички - Невяна Владинова и Катрин Тасева, а извън класирането ще са Ерика Зафирова, Боряна Калейн, Мадлен Радуканова и Симона Дянкова.

Ансамбълът ни също се готви усилено за Световната купа в София. Михаела Маевска вече тренира заедно с останалите момичета и се очаква тимът ни да бъде в пълен състав пред родна публика.

В първите два дни от състезанието (27 и 28 май) публиката ще влиза при вход свободен в залата. Билети ще има само за последния ден – финалите – 29 май. Пропуските са по 5, 10 и 15 лева.