Адреналинов фест превърна центъра на столицата в огромна спортна и шоу арена. Близо 10 000 участници и зрители преминаха през целия ден през 32-а сета с различни активности, пространството пред монумента на Съветската армия се оказа тясно да побере всички желаещи да посетят събитието.

„Искам да ви поздравя и да ви пожелая много приятни емоции през тези два дни. Веселете се, този фест е за вас. Многото хора и многото усмивки са най-голямата награда за нас като организатори,“ заяви при откриването Анатоли Илиев, председател на Асоциация Спорт в свободното време и организационен секретар на София2018. Кратко приветствие към присъстващите отправи и Явор Алексов от Mirafiori Team.

Изградените около монумента на Съветската армия сетове предизвикаха огромен интерес още при отварянето си в съботната сутрин. За първи път бе изграден въжен тролей, който пресичаше по диагонал Княжеската градина и бе сред най-търсените от посетителите. Имаше още куп новости тази година сред предложените от организаторите общо 32-те активности. Всеки имаше възможност да скочи с бънджи, да катери стена, да се спусне по въже, да скочи върху въздушна възглавница, да пробва фрийрън, лонгборд и кънки, да се включи в забавните бъбъл футбол и сумо битки, в картинг и мото уъркшопите, както и да усети страстта на автомобилните състезания с възможно най-реалистичните симулатори. Любителите на умалените модели пък покараха RC колички с дистанционно управление. И още от възможностите със скейт, блейд и BMX , Break Dance и баскетбол. За доброто настроение се грижеха DJ Akasha и водещият на събитието Наско Михайлов.

Фестивалът за екстремни спортове се провежда в самия център на столицата и дава възможност на посетителите не просто да наблюдават, а да участват в специализирани демонстрации и уроци по различни екстремни спортове, както и да се включат в организираните уъркшопи. С огромен интерес бяха следени изпълненията на майсторите в над 20 дисциплини, които демонстрираха докъде могат да стигнат пределите на човешките способности. Тази година „екстремистите“ бяха подготвили и Art Bazaar, където всеки можеше да разгледа и закупи автентични ръчно-правени произведения от различни автори и ателиета.

Целта на събитието е да приобщи младежите към активен двигателен режим и здравословен начин на живот, като използва спорта като основен инструмент за превенция на злоупотребата с наркотици. Фестивалът на силните усещания предлага разнообразие от дейности, които повишават рязко адреналина, като по тази начин се демонстрира алтернативен тип поведение, различно от това, което причиняват веществата, водещи до зависимости. Чрез участието в спортни дейности се цели трайно мотивиране на участниците и тяхното по-нататъшно ангажиране във физическа активност и практикуване на спорт.