Българските състезатели спечелиха четири златни и два бронзови медала от Балканиадата по лека атлетика за юноши и девойки до 20 години, който се проведе в Денизли (Турция).

Европейският шампион на троен скок за юноши до 18 години от Йерусалим 2022 Лъчезар Вълчев победи и при по-големите с резултат 15.71 метра.

Божидар Саръбоюков взе две титли. В рамките на само един час той спечели златото на скок дължина с личен рекорд 7.78 метра и на скок височина с 2.15 метра. Българинът направи само два опита за скок дължина, след което се премести в сектора за скок височина. Постижението му в скока на дължина е 11-о в световната ранглиста, две седмици при Световното първенство за тази възраст в Кали (Колумбия).

16-годишната сестра на Божидар - Ирен Саръбоюкова завоюва златото на скок височина при девойките с личен рекорд 1.78 метра, въпреки че се лекуваше с антибиотици малко преди състезанието заради настинка.

Двe бронзови отличия за България спечелиха Тодор Петров на гюле със 17.39 метра и Симеон Касълс на диск с 53.06 метра.

Фаворитката на скок дължина Пламена Миткова не успя да реализира възможностите си и с 5.86 метра зае петото място, а бронзовият медалист на троен скок от Европейското първенство за юноши и девойки до 18 години Васил Русенов зае седмото място при по-големите с 14.50 метра.