Дъстин Порие отговори на нападките на своя колега Колби Ковингтън, който изглежда не желае да е в добри отношения с останалите бойци и използва всяка възможност да ги атакува словесно. В пресконференцията си след двубоя срещу абсолютния шампион Хабиб Нурмагомедов Порие заяви, че Колби Ковингтън е предател.

Въпреки че двамата се бият в една и съща зала, а именно American Top Team във Флорида, изявленията на Ковингтън го поставиха в противоречие със съотборниците му, с които някога бе близък.

Наскоро Ковингтън нарече Хорхе Масвидал „тъп и отчаян” в социалните медии, след като разбра, че боецът ще участва в главното събитие на UFC 244 срещу Нейт Диас. Ковингтън вярваше, че това място е предназначено за него и шампиона от UFC Камару Усман.

В събота бе съобщено, че Масвидал и Диас ще се изправят един срещу друг на 2 ноември ноември в Медисън Скуеър Гардън в битка за пояса BMF.

След загубата от Хабиб Нурмагомедов, Порие бе попитан от репортер на пресконференцията на UFC 242 дали се интересува от пояса на BMF, имайки предвид, че има победи над няколко бивши носители на титлата, сред които са Еди Алварес, Джъстин Гатие, и Антъни Петис.

Порие отговори, че няма обстоятелство, при което той да се бие с Масвидал, който също тренира в American Top Team.

„Хорхе е мой приятел. Не съм предател като ш*баняка Колби Ковингтън ", каза Порие. „Не говоря лошо за хората, с които тренирам. Не, Хорхе е мой приятел, няма да се бия с него. Той ми е спаринг партньор. Той е добър човек. Ако не друго, ще изляза във Флорида и ще му помогна в борбата срещу Диас."

Сблъсък между Порие и Ковингтън изглежда малко вероятен, като се има предвид, че са в различни категории, но това не попречи на „Хаоса“ да нападне Порие в промоционално видео за уебсайт за залагания, публикувано преди UFC 242.

„Както винаги съм казвал - не съм тук, за да се сприятелявам. Тук съм, за да правя пари. Така че заложете на Хабиб за този мач, защото Дъстин не може да издържи дори кървящ нос. Как ще издържи тейкдаун?”, каза Ковингтън във видеото.