Смъртта на шейх Хамдан бин Башид ал Мактум отложи старта на пустинното рали "UAQ 4х4" в Обединените Арабски Емирства, в което трябваше да дебютира бившият рали и рали-спринт шампион на България Калин Бенчев.

Шейх Ал Мактум е брат на емира на Дубай и до смъртта си заемаше поста финансов и индустриален министър в държавата.

Малко след смъртта му организаторите на ралито от "Emirates Motorsport Club" решиха да отложат началото на състезанието с една седмица - за 2 април.

"Позицията на организатора претърпя известна еволюция в рамките на един ден, като първоначално се смяташе, че ралито няма да се отлага. Огромно разочарование, но трябва да уважим скръбта на хората тук и траурът, който беше обявен", заяви Калин Бенчев от Дубай.

"Не искам да навлизам в подробности за това какво и колко струва подготовката на един пилот за голямо международно състезание, но ме е яд, че имахме огромен хъс да се представим добре, без значение на усилията, които бяха необходими, за да стигнем дотук. Утешителното е, че колата ни за ралито е готова и ни чакаше, за да правим тестове. Нещо напълно ново за мен - само пясък, дюни и пасажи, които позволяват по-висока скорост, интересни траектории и прецизно позициониране на автомобила в трудните места", допълни той.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.