Испанецът Карлос Сайнц победи и в 6-ия етап Икике-Арика на рали Дакар, провеждащо се за втора поредна година в Аржентина и Чили.

Втори, на 9 секунди след Сайнц, финишира катарецът Насри Ал-Атия, а трети, на 9 минути и 49 секунди - французинът Жиниел де Вилие. И тримата състезатели са с VW Touareg. Сайнц продължава да води и в генералното класиране при автомобилите.

При мотоциклетите на първите две места в етапа завършиха двама португалци. Първи е Рубен Фариа с КТМ, а втори - Елдер Родригес с Ямаха. Трети финишира французинът Сирил Деспре с КТМ. Водач в генералното класиране е испанецът Марк Кома, също с КТМ.

При камионите етапът бе спечелен от чеха Алеш Лопрайс с Татра, а втори и трети завършиха съответно Фирдаус Кабиров и Владимир Чагин от Русия, и двамата с КАМАЗ. В генералното класиране Кабиров измести Чагин от първото място, а Лопрайс остава трети.

При АТВ-тата етапа спечели аржентинецът Алесандро Петронели, следван от сънародника си Томас Мафей и Йозеф Махачек от Чехия, и тримата с Ямаха. В генералното класиране първи вече е Петронели, а досегашният водач Мафей отстъпи на второ място. Трети е пак аржентинец - Себастиан Халперн, също с Ямаха.