След 5 години затишие отново български екипаж ще стартира в световната рали надпревара Дакар 2021, която ще се провежда следващите 5 години в Саудитска Арабия. Най-успешно представеният българин досега в Рали Дакар Орлин Алексиев този път ще стартира в тандем с първия български участник на Рали Дакар през 2011 година Тодор Христов.

Тодор Христов има две участия в рали Дакар с ATV и едно участие като мениджър на "Bulgaria Off-Road Team". Двамата ще стартират с UTV /Buggy Can-Am Maverick 1000, което е най-мощния модел с отлични качества за пустинята. При първото си участие в най-престижното офроуд състезание - рали "Дакар 2013 " Орлин Алексиев стана първият българин, финиширал на рали "Дакар" с автомобил BMW X1 Proto с най-добро класиране до момента - 17 място в класа и 61 в генералното класиране от над 200 участника.

35-то издание на най-тежката надпревара "Дакар 2013" стартира на 5 януари в Перу, прекоси Аржентина и финишира в Чили на 20 януари. Българските участници преминаха изключително тежки етапи и 8000 състезателни километра за двете седмици на състезанието, преминаха Андите на 4800 метра надморска височина и финишираха успешно в столицата на Чили Сантяго. Преди участието си в Дакар Алексиев спечели второ място в Балканската Офроуд Купа, спечели много състезания от Националния и Източно Европейския Шампионат в Гърция и България. Състезанието в Саудитска Арабия ще бъде от 12 етапа за 13 дни, около 7500 километра само в пустинята и ще бъде голямо изпитание за българския екипаж. Двамата започнаха своята подготовка, като в момента се поръчва тунинг за машината и оборудване по новите изисквания на FIA - Световната автомобилна федерация.