Победителят в първия кръг на Hyundai Racing Trophy Васил Жеков коментира успеха си в рали Сибиу.

"Страхотно се чувствам след успеха, беше много трудно, ралито беше с голяма конкуренция, такива етапи в България нямаме. Едно мъжко рали се получи. Доволен съм от колата. Имаше мног спускане, с тесни пътища. Колегите даваха много газ, но успях да спечеля", коментира Жеков.

"Винаги има напрежение преди старт, но като вляза в отсечка нещата се променяха и се успокоявах. На рали никога не се знае кой ще стане първи или втори. Винаги може да има изненада ако допуснеш една грешка. За рали България ще се подготвим", допълни победителят.

Ето мнението и на завършилия на второто място Григор Григоров. 

"Най-трудното рали до сега в живота ми. Бях и с нов навигатор, това рали няма нищо общо с българските.Смятам, че се представихме на ниво, поздравявам победителя Васил Жеков, който кара добре и заслужено спечели. В суперспециалния етап завърших на 10-о място, което е определен успех", коментира завършилият на второ място Григор Григоров.

"Получи се добро рали, на финала съм, второ място, важното е, че съм в тройката. Имаше трудни етапи, имаше фракция по трасето, трябваше да пазим колата", допълни той.

"Забавлявахме се в последния етап. В България трябва да поработим здраво, за да настигнем дори Румъния що се отнася до ралитата", каза още Григоров.

Завършилият на третото място Христо Геров също остана доволен от постигнатия успех.

"На спусканията карахме стегнато и се получи, направихме и грешки, но успяхме да завършим. Трудни отсечки нямаше, но направихме много грешки. В такова скоростно рали направиш ли една грешка и ралито заминава. Надявам се за рали България да не правим такива грешки", коментира Геров.

"Карахме за публиката", допълни той относно атрактивното си преминаване по време на суперспециалния етап на рали Сибиу, което предизвика бурна емоционална реакция от феновете на моторния спорт в северната ни съседка.