Трикратната европейска шампионка в рали дисциплината Екатерина Стратиева отговори на въпросите на Gong.bg, които бяха малко извън спортната тематика, но със сигурност биха заинтригували феновете на моторните спортове. В момент, в който няма реално спорт ние си намерихме тема за разговор.

- Кога се запали по спорта?
- Още в ранна детска възраст, когато повечето момичета мечтаеха да са балерини, а момчетата полицаи. Е аз тогава поисках да съм състезател, като едни французойки, които видях на рали Албена през осемдесетте години на миналия век. 

- Каква храна харесваш?
- Вкусната...но предпочитам повече соленото. Мечтая да си имам баба, която да ми прави пълнени чушки...а в момента така ми се яде някое суши или нудели.

- Любима напитка?
- Топла Кола с много лед и лимон или домашните лимонади, които си бъркам с разни вкуснотийки вътре.

- Играеш ли електронни игри?
- Ами...опитвам се, но ако говорим за тези с колите са ми много трудни, защото нямат нищо общо с реалността и нямам нерви да ги играя. 

- Ако да, коя е любимата ти?
- Ха, ха, ха, Super Mario си е класика, но също и Little Big Planet

- Какви филми харесваш?
- Интересни, загадъчни...но без фантастики.

- Любимият ти?
- Сложен въпрос, защото не ги помня, но в момента ми идва на ум “Хвани ме, ако можеш”

- Каква музика харесваш?
- Приятна, и по-скоро по-стара. Тина Търнър ми е любима и определено в тежки моменти свързани с моя спорт нейна мелодия ми дава силата да се изправя и продължа. Харесвам когато пътувам да слушам Дайър Стрейтс и Крис Риа, но според настроението идва и музиката.

- Хоби?
- Да си творя нещо, може да е вкусно, а може и да е с цел декорация. Обичам зимните спортове, също да прекарвам и време в кухнята.

- Какво цениш най-много в приятелите си?
- Мога да кажа, че лицемерието, егоизма и използването са нещата, които най-много ме изнервят. 

- Какво те мотивира?
- Трудностите - те ми дават сила да се преборя с тях и да стана по-добра. Както казах и една песен на Тина Търнър....

- Имаш ли си талисман?
- О да, даже е повече от талисман. Той е навсякъде с мен. Казва се Гъсока. 

- Любим цвят?
- Обичах черното с години. То си е класика,  но сега виждам, че нещо синьото ме влече. Всички цветове са хубави, зависи как ги комбинираш и съчетаеш в живота.

- Любима марка автомобил?
- Във времето ми се промени мисленето. Преди карах само Хонди, сега имам Ауди, но в крайна сметка е важно да ти върши работа и да ти е удобна.

- Харесваш ли моторите?
- Да, е не както колите въпреки, че баща ми много искаше да се занимавам и с мотори, но реално не мога да карам, а да ме качиш да се возя....твърдо не - 100 % пребиване.

- Съвет или пожелание към читателите на Gong.bg?
- Радвайте се и на малките неща от живота! Бъдете отговорни в тези времена, които дойдоха! Мечтайте и разбира се четете всеки ден новините в Gong.bg.