Шесткратният държавен шампион Димитър Илиев ще започне участието си в българския рали шампионат с нов двигател и ново окачване на своя автомобил, съобщиха от отбора „Виваком“. Той вече направи няколко теста със своята Skoda Fabia S2000 и остана доволен от резултата.

„Колата е готова, направихме тестове и показахме отлични резултати. Смятам, че така подготвени ще бъдем значително по-бързи и искрено се надявам на силни представяния на ралитата България и Сливен“, заяви шесткратният рали шампион Димитър Илиев, който се състезава с навигатор Янаки Янакиев.

Отборът започва сезона с участие на легендарното рали Миле-Миля, което ще се проведе между 19 и 21 април в Италия. Участието на Илиев и Янакиев ще им помогне да се подготвят оптимално за предстоящия рали шампионат и придобиването на по-добра спортна форма.

Рали Миле-Миля е втори кръг от Европейския рали шампионат. Церемониалният старт и финалът на състезанието ще се състоят в историческия център на град Бреша, разположен между Милано и Венеция. Състезанието включва осем специални етапа, всеки от които ще трябва да бъде преминат по два пъти, един Супер специален етап и един ТВ етап, който ще бъде излъчен по италианската национална телевизия RAI.

Общата дължина, която отборите ще изминат, е около 950 километра. Миналата година Илиев и Янакиев финишираха на пето място сред състезателите от ERC (9-ти в генералното класиране) и така прибавиха 10 точки към актива си.