Чешкият рали пилот Иржи Лос загина тази сутрин по време на състезание от националния планински шампионат, което се провежда Албехтице в региона Орлицке Усти. 44-годишният опитен състезател, който има участия дори в европейския рали шампионат, загубил контрол над автомобила си „Мицубиши“ и се забил в крайпътно дърво.

Говорителката на полицията Дита Холечкова обясни, че Лос е починал на мястото на инцидента. Това са констатирали медицинските екипи, които са пристигнали с хеликоптер. „Катастрофата е станала при висока скорост на изхода на завой. Днешните етапи са отменени, а довечера ще говорил с пилотите дали утре да продължим. Решението ще бъде тяхно“, обясни директорът на състезанието Алеш Генсдорфер.

Трагедията с Иржи Лос не е единственият инцидент по трасето тази сутрин. Много пилоти са катастрофирали по четири километровата отсечка на пътя между Ланскроун и Щити.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.