Карлос Сайнц с "Мини" спечели шестия етап на рали Дакар с дължина 448 километра от Ал Кайсума до Ха'Ил в Саудитска Арабия.

Испанският пилот завърши с време 3:38.27 часа и постигна втора етапна победа в тазгодишното издание на надпреварата.

Втори остана Язид Ал-Раджи с "Тойота" на 4:03 минути, а трети е Насер Ал-Атия с изоставане от 7:16 минути.

Лидерът в генералното класиране и 13-кратен шампион в ралито Стефан Петерханзел остана четвърти в етапа на 7:34 минути след победителя.

Девекратният световен рали шампион Себастиан Льоб отново имаше проблеми по трасето, като получи повреда в окачването и се наложи технически екип да му окаже помощ.

Стефан Петерханзел остава начело в генералното класиране, но вече има само 5:53 минути аванс пред втория Ал-Атия. Трети на повече от 40 минути след водача е Карлос Сайнц.При мотоциклетистите спечели испанецът Хоан Бареда Борт с "Хонда" с време 3:45.27 часа.

Втори на 0:13 секунди остана Рос Бранч с "Ямаха", а трети е Даниел Сандерс с КТС на 0:53

Австралиецът Тоби Прайс с КТМ завърши седми в етапа и си върна лидерството в генералното класиране с общо време 24:08.43 часа. Досегашният лидер Кевин Бенавидес с "Хонда" загуби повече от 9 минути в етапа и остана втори на 2:16 минути. Трети е Хосе Игнасио Корнехо Флоримо с "Хонда" на 2:57 минути.

При камионите победата в етапа е за руснака Айрат Мардеев с "Камаз", който финишира етапа за 4 часа, 8 минути 52 секунди. Втори на 1:08 минути Дмитрий Сотников също "Камаз". Хеттрик за "Камаз" в етапа оформи друг руски състезател - Антон Шибалов, който остана трети на 4:49 минути.

В генералното класиране първи е Сотников с преднина от 37:34 минути пред сънародника си Антон Шибалов и малко повече от час пред третия Айрат Мардеев.