Иван Влъчков от екипа на АСК ДАМАСЦЕНА-Казанлък/КA-2 ще стартира първи в серия Туринг на Писта Стара Загора, където този уикенд се провежда 4-ият кръг от шампионата на Затворен маршрут. За участие се бяха записали 18 пилоти в класа, а днес караха 17 от тях, след като повреда в двигателя получи Кристиян Христов.

В първата сесия днес Влъчков с Хонда Сивик не даваше много газ, след като трасето не бе в оптимално състояние заради техническия проблем на Кольо Карастоянов (също от екипа на АСК ДАМАСЦЕНА-Казанлък/КA-2), при който на трасето се разля много масло.

Във втората обаче шампионът в класа за последните 5 години вдигна много темпото и записа време от 1:28.237 мин. Така той изпревари с 1.5 сек Димитър Кондев с Рено Клио, който бе най-бърз в първата квалификация.

Трети на грида ще бъде Стоил Неков с Хонда Сивик, следван от Искрен Веселинов, който за първи път кара в тази серия, Косю Йорданов, Станислав Паришков и председателят на АСК Стара Загора Илия Бояджиев.

„Напрегната квалификация със силна конкуренция и много пилоти, заяви Влъчков. – Можех да подобря още малко времето си, но прецених, че няма смисъл . Трасето бе доста хлъзгаво след разлятоот масло. Благодарим на Стоян Стоянов (Етнографски Комплекс Дамасцена) и Николай Мончев за подкрепата, както и на HTI България”.